Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Sad je vrijeme milosno, sad je vrijeme spasenja

Spas i spasenje.

Moram priznati da prosječan student i vjernik, pa čak i svećenik, ne razmišlja o svom spasenju u svakom trenutku. No, kad čitam Sveto pismo, pogotovo Evanđelja i Isusove riječi, spasenje duše je temeljna tema cjelokupne kršćanske poruke. Krstimo svoju djecu kako bi primili vjeru i milost, te kako bi se mogli spasiti. Primamo svetu pričest kako bi nam Tijelo Kristovo dalo snagu na putu prema vječnom kraljevstvu. Primamo sakrament potvrde kako bismo bili osnaženi darovima Duha Svetoga da možemo živjeti kršćanski život i kako bismo stigli u nebesko kraljevstvo. Dakle, spasenje zaokuplja središnje mjesto u kršćanskom životu. Sâm Isus, kad je počeo svoje propovijedanje, navijestio je da se približilo kraljevstvo nebesko. Tako su i patrijarsi, suci i proroci Staroga zavjeta, čeznuli za Sinom Božjim koji će donijeti spasenje.

Tako u svakoj svetoj misi svečano kličemo: Tvoju smrt Gospodine naviještamo, Tvoje uskrsnuće slavimo, Tvoj slavni dolazak iščekujemo. Dakle, do ponovnog Kristova dolaska, mi naviještamo, slavimo i iščekujemo.

Dragi studenti, kao vaš studentski kapelan, naviještam vam radosnu vijest da je Isus Krist uskrsnuo i želim zajedno s vama slaviti Njegovo uskrsnuće i zajedno s vama iščekivati Njegov drugi dolazak.

Znam da vam u ponedjeljak ujutro, dok čekate tramvaj ili dok čekate u redu za kolokvij ili ispit, spasenje možda i nije u prvom planu. Cilj studentskog pastorala jest ono što se nalazi u samoj njegovoj kratici: SPAS. Veliki svetac Don Bosco rekao je: Da mihi animas, cetera tolle – Daj mi duše, drugo uzmi. Sve vaše učenje i studiranje, svaki ispit, kolokvij, vaša diploma, posao za koji se osposobljavate neka bude na veću slavu Božju i na vaše spasenje. Upravo te vaše obaveze i detalji svakodnevnog života mogu i trebaju biti put i sredstvo spasenja.

Pozivam vas da se ove godine priključite događanjima i aktivnostima Katoličkog pastoralnog ureda kako bi vašu svakodnevicu pretvorili u sredstvo za konačni cilj spasenja.

 

Bog Vas blagoslovio!

 

Vaš don Damir


Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh