Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Euharistijsko slavlje

Što napraviti u slučaju da se svećeniku za vrijeme sv. mise zdravstveno stanje naglo pogorša, a nema drugog svećenika da ga zamjeni? Prekida li se misa onda, i kakvi su učinci ili možda posljedice? Ivan


Dragi Ivane,

Moram priznat da mi situacija djeluje dosta neobično. Ali ako doista zamislimo ovakav hipotetski slučaj, pretpostavljam da bi se misa prekinula i da bi vjernici pokušali što hitnije pomoći svećeniku kojemu se zdravlje tako naglo pogoršalo. Ne znam točno na kakve učinke i posljedice misliš. Jasno je da nema nikakvih negativnih posljedica za nešto što je iznenadni medicinski slučaj. Povrh toga, svako okupljanje u Božjem domu slavlje je kršćanskog zajedništva. Isus je tijekom mise prisutan ne samo u euharistijskim prilikama i osobi svećenika, već i u Svetom Pismu te okupljenoj zajednici. Ako se euharistijska služba nije uspjela održati do kraja, vjernici mogu otići ponovno na drugu misu.

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh