Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Kada muškarci komentiraju žene

Imam dečka već 4 godine, oboje smo mladi. Zadovoljna sam našom vezom jer vidim da me voli i vjeran mi je. Ali neki dan me je povrijedilo to što sam čula da je komentirao neku djevojku koja radi s njim u tom smislu kako je zgodna i tako. Tipični muški razgovori. No mene je to povrijedilo, osjećala sam se na neki način prevarenom. Dok su mi mama i sestra pokušale objasniti da je to normalno da muškarci komentiraju ja to jednostavno ne mogu prihvatiti. Da moj dečko koji je stvarno predobar i pažljiv komentira okolo, čemu to? Kao da sam odjednom otkrila njegovo drugo lice. Znači li to da me manje voli ili da namjerava biti s nekime? HVALA! Nikolina


Draga Nikolina,

Svako od nas ima svoje slabosti. Ovo što govoriš često je slučaj kod momaka, što upućuje da bi trebali rasti i posvećivati se baš na tom polju. Vjerujem da nemaš razloga za brigu. U 99 posto slučaja to ostane na razini muških priča, ali svakako bih ti savjetovao da iskreno razgovaraš sa dečkom i da mu kažeš što ti smeta,ali ponizno i bez napadanja. Npr. Ja znam ljubavi da ti mene voliš i da si predobar, ali moram ti reći da me smeta to to i to i da se zbog toga osjećam tako tako i tako….ne donosi sudove u stilu: Ja mislim da ti mene ne voliš ili da me želiš prevariti itd. Ako budeš donosila sudove, on će se braniti jer će se osjećati pomalo lažno napadnut i neće se ništa postići. Moli se Gospi da te vodi i Duhu svetom da te prosvjetljuje. Ja ću moliti za vas.

Btb,

don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh