Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Napadi na Crkvu

Aktualno je pitanje zdravstvenog odgoja i odnosa Crkve prema njemu. Sve je nekako okrenuto protiv Crkve, a čitajući  'famozni'  kurikulum zdravstvenog odgoja mislim da je Crkva u pravu. Kao vjernica imam nekakav dojam da se uvijek diže prašina protiv vjere i Crkve u vrijeme svetih blagdana, bez obzira radilo se o Božiću, Uskrsu ili nekom drugom blagdanu, kao da se pokušava potkopati Crkva i njene vrijednosti, kao da ju se želi prikazati kao nešto zastarjelo što treba ostaviti u prošlosti. Zanima me Vaše mišljenje o tome i kako se postaviti u ovakvoj situaciji kada gotovo svake druge novine i portali napadaju vjeru, Crkvu i Boga?
Josipa


Draga Josipa,

Vjerujem da te takve stvari bole jer Crkva je naša majka i boli nas kada je napadaju. No moramo znati da je Isus rekao „nije sluga veći od gospodara, ako su mene proganjali i vas će“. Ako budemo slijedili Krista doživljavat ćemo progone, no ne trebamo se bojati, Isus je nakon križa i muke uskrsnuo. Osim toga obećao je Petru da Crkvu neće nadvladati ni vrata paklena. Na nama je da ostanemo vjerni, da molimo te da se posvećujući trudimo biti svjedoci u svijetu. Što se medija tiče ne treba se čuditi, bilo bi neobično da mediji puno hvale Crkvu pogotovo kad progovara o pitanjima morala. Hvalit će ju ako hrani gladne, no čim krene navještati stvari vezane uz vjeru i moral doživljavat će ovakve stvari. Ako si u mogućnosti pogledaj predavanje od Ivice Šole koji je govorio o medijima i novom jednoumlju. Ustraj, budi vjerna, teži svetosti i ne boj se.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh