Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Karizmatiski pokret

Što Vi mislite o karizmatskom pokretu? Da li ga je Vatikan priznao i kada? Ovo Vas pitam jer se meni iskreno karizmatski pokret jako sviđa. Poznajem svećenike koji kažu da kod njih ne treba ići, te ih čak u propovijedima izruguju. Možete li mi Vi iznijeti svoje mišljenje?
Unaprijed hvala,
Filip


Dragi Filipe,

Hvala ti na tvom pitanju. Ovo su mi vrlo česta pitanja. Katolički karizmatski pokret je započeo 1967. godine u SAD-u. Trenutno broji preko 100 miljuna simpatizera i članova. Pri Vatikanu postoji tijelo ICCRS (međunarodna služba katoličke karizmatske obnove) koji nadgleda razvoj obnove u cijelom svijetu. Karizmatska obnova je više popularna u Americi, Africi, Australiji i dijelu Azije nego je to u Europi i u Hrvatskoj. Razlog takvim komentarima svećenika jest najčešće neznanje ili loše iskustvo jer je činjenica da je bilo početničkih pogrešaka i da ih još uvijek ima u zajednicama unutar Hrvatske. No, obnova u Hrvatskoj iz dana u dan napreduje, ostvaruje se sve bolja suradnja sa biskupima i ona se pomalo čisti i raste. Drago mi je da se raduješ tim stvarima i vjerujem da te Gospodin poziva da upravo preko toga pokreta još više spoznaš živu osobu Isusa Krista te da mu služiš i da ga nasljeduješ. Preporučam ti da na Youtube-u pogledaš dio filma koji govori o karizmatskoj obnovi, film traje oko pola sata i zove se nova pedesetnica, a u ovom isječku ti je nekih 8 minuta. Link ti je slijedeći: http://www.youtube.com/watch?v=pqDf43rJvv8.
 
Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh