Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Prisilne misli

Imam problem da mi se često javljaju prisilne misli da proklinjem bez razloga, iako to ne želim. Strah me da kletvom ne naudim nekome, ali zaista ne želim nikome zlo. Što trebam moliti da se oslobodim prisilnih misli i da budem bolja osoba?
Ljiljana


Draga Ljiljana,

Sudeći po ovome što govoriš vjerujem da se radi o prisilnim mislima. Prisilne misli nam dolaze neovisno o našoj volji i nismo im mi izvor. Najčešće se radi o ubacivanju misli od đavla kako bi nas obeshrabrio, nabio osjećaj krivnje i psihički zlostavljao. Ne boj se. Ako ne pristaješ uz te misli nisi odgovorna. Možeš svaki put, kada ti dođu takve misli, reći :“Isuse odričem se ovih misli i tebi ih predajem, oslobodi me Isuse“, možeš svaki put nakon toga nekoga blagosloviti i za njega izmoliti jedan slava ocu (samo ti kažem neke primjere). Uz to moli se Duhu Svetom da ti rasvjetli taj problem (možda postoji neka „rupa“ po kojoj te misli imaju put do tebe; npr. neispovjeđeni grijeh proklinjanja ili slično u prošlosti…)i da ti pokaže rješenje. Također se moli Djevici Mariji za zaštitu. I ne zaboravi to ti nije grijeh. Da bi nešto bilo teški grijeh mora zadovoljavati neke kriterije, a jedan od njih je sloboda i svjesnost….malo pročitaj o tome u katekizmu katoličke Crkve gdje se govori o grijehu. Molit ću za tebe. Ne boj se.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh