Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Održavanje predbračne čistoće

Imam djevojku i uskoro će nam godina dana veze. Ona ima 19, a ja 20 godina. I veza nam je fantastična; svake nedjelje zajedno idemo na misu i čak se ponekada pomolimo zajedno.
Dakle, veza nam je dosta zrela i želio bi da to tako i ostane, no strah me da naša snaga koja sada vlada među nama ne opadne.
Razlog tomu je što ponekad, kad smo sami znamo otići malo daleko, ne previše ali dosta.
Pričamo puno o tome i nismo do sada imali spolne odnose, niti planiramo u naredno vrijeme.

Zato mi treba vaša pomoć, strah me za sve što tako lijepo gradimo u ljubavi, za zajedništvo... da ne dopustimo da nam ti trenuci slabosti sve unište. Kako biti sam sa djevojkom, a ne pretjerati?

Hvala vam unaprijed, DominikDragi Dominik,

Jako lijepo što tako živite i samo tako ustraj. U pravilu strah nije od Boga osim straha Gospodnjeg, straha da ne izgubimo Boga. Živjeti predbračnu čistoću nije svrha samo sebi već to proizlazi iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu. Savjetujem ti da ustrajete u zajedničkoj molitvi, da se utječete djevici Mariji i sv. Josipu da vas prate na tom putu. Morate o svemu razgovarati. Svi smo mi slabi i imamo svoje slabosti, i ti ali i ona. Bog nas dobro poznaje i zna sve naše slabosti, ali nas unatoč tome ljubi i poziva da ustanemo kada padnemo, te da budemo sveti i savršeni kao što je svet i savršen otac naš na nebesima. Trudite se puno razgovarati i moliti i živjeti potpunu čistoću, bez dodira i strastvenog ljubljenja i zadovoljavanja. Ako padnete ni sekunde nemojte očajavati već se pokajte, ispovjedite i idite naprijed kao da se ništa nije dogodilo. No, đavao želi nakon svakog pada unijeti nemir u vaše srce, da se grizete, padnete u očaj, da budete čak ljuti što niste savršeni. Ne padaj na te njegove zamke. Dug je put do savršenstva, zato nas Isus ohrabruje i poziva da stalno i ustrajno molimo. Ivan Pavao II. govori o zakonu postupnosti, gdje mi malo po malo, polako ali sigurno napredujemo u svetosti. Nemoj padati u očaj zbog svoje slabosti i ne dopusti da ti pad ukrade mir. Bog to ne želi. Čak bi to bila jedna vrst oholosti (ako malo dublje kopaš). Ništa ne brini, Bog je sigurno radostan što se tako trudite i borite i imaš njegovu snagu. Moli se Duhu Svetom za vodstvo i svetom Josipu da te nauči kako biti muškarac po srcu Božjem, ali samo strpljivo i ustrajno.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh