Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Kako ostati čist?

Kako se riješiti napasti od bludnih radnji u vezi prije braka? Voljela bih čuti vaš savijet kako ostati čist, i što sve bludnost podrazumijeva? Kako shvatit da smo jedno za drugo?
Irena


Draga Irena,
Napasti će uvijek biti jer nam život na svakom koraku nosi izazove. Prvo i osnovno je odnos s Bogom kroz molitvu, iskrenu i otvorenu, ne samo prošnja već razgovor kao sa prijateljem, zatim čitanje i razmatranje riječi Božje te svakako česta ispovijed i sveta pričest. U svetoj ispovijedi, osim oprosta grijeha dobivamo i milost (snagu) da se borimo protiv grijeha. Nakon svakog pada se trebamo ispovijediti i ne čekati dugo da nam se nakupi još grijeha jer će tada biti sve teže otići na ispovijed. Izbjegavajte grešne prigode, npr. nemojte zajedno lijegati u krevet, nemojte se strastveno ljubiti i slično jer to tijelu daje signal da se priprema za bračni čin. Potrebno je biti ustrajan i ići naprijed. Puno molitve, posebno Blaženoj Djevici Mariji, razgovora i ustrajnosti. Kada padnete nema očajavanja, dignite se, ispovijedite i iznova se odlučite za čistoću jer je to nešto predivno. Ukoliko tako budete živjeli, jasno će vam biti jel ste jedno za drugo. Đavao to želi onemogućiti pod svaku cijenu, ali ne bojte se, dok ste sa Isusom i Marijom nema straha. Molit ću se za vas da ustrajete i da vam Bog bude na prvom mjestu. Za malu domaću zadaću vam dajem da čitate i razmatrate hvalospjev ljubavi iz poslanice Korinćanima pa promišljajte o tome i svakodnevno preispitujte svoju ljubav po tom kriteriju ljubavi.

Bog s vama,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh