Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Vratiti izgubljeno

Dragi don Damire,
Zovem se Josip i imam 23 godine. Prije par mjeseci ostao sam bez djevojke koju sam volio više nego išta na svijetu i još je volim. Hodali smo godinu i pol dana, to je bila prevelika ljubav, planirali smo djecu, brak  i život. Onda je najednom ona otišla, rekla je kako sam ja premiran za nju. Otišla je za nekakvim provodima, i pretvorila se u jednu meni neprepoznatljivu osobu. Danas je viđam s nekim drugim i to me jako boli. Tuga, bol i tjeskoba su postali moji suputnici, neznam šta da radim?! Molim se, ali ona je sve dalje i dalje od mene. Doista bih je želio imati kraj sebe i sutra s njom osnovati svoju obitelj, ali sve se čini tako nemoguće. Doista trebam savjet. Neznam kako nadvladati ovu tugu.
Hvala unaprijed!
JosipDragi Josipe,

Puno puta sam čuo slične priče i žao mi je što prolaziš teško razdoblje. No, želio bih ti reći par riječi ohrabrenja. Za ljubav je potrebno dvoje koji se u slobodi predaju jedno drugome i istinsku radost mogu ostvariti jedino ako u toj vezi Bog bude na prvom mjestu. Ukoliko je vaša ljubav ispred Boga, nešto ne valja. Ljubav prema Bogu je posebna tema, ali svakako uključuje povjerenje u njega i njegovu riječ čak i onda kada nam to ljudski nema smisla. Ja bih ti savjetovao da se ovo vrijeme malo više okreneš Isusu, govori mu što te muči iskreno kao što si sada meni napisao ovaj mail. Sve mu reci, čitaj evanđelje, otiđi češće na svetu ispovijed pa poslije na pričest. Utječi se Djevici Mariji i nju moli da ti pomogne naći ženu. Bog zna što je najbolje za tebe, no dopusti mu da bude na prvom mjestu, dopusti mu da bude Bog, nemoj usmjeriti svoje molitve samo na ishod da se ta djevojka vrati. Probaj pronaći Božju volju u ovome. Možda je ovako bolje, ne znam, ali savjetujem ti da predaš sve Bogu i iskreno mu kažeš svoje želje te poput Isusa u Getsemanskom vrtu nadodaš :“ne moja, nego tvoja volja Oče“. Budi hrabar i ne boj se, ima toliko dobrih djevojaka. Ne ograničavaj se samo na ovo, predaj to Isusu i pusti ga da vodi. Ja ću moliti također za tebe i tvoju buduću ženu.

Bog s tobom,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh