Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Samački život

Oduvijek sam željela i htjela imati obitelj. Sebe sam jedino mogla zamisliti kao suprugu i majku i odmalena sam se za to i molila. I gle, evo me u ekipi 40+, a od braka ništa. Nemam nikakvih problema u odnosima s ljudima općenito - imam divne prijatelje, rođake, čak i kolege. Ali brak kao da mi nije suđen. Samački život mi je odvratan, a većina samaca (posebno muških) s vremenom postanu čudaci. Plašim se da se to i meni ne dogodi, pa se onda svako malo "svađam" s Bogom, jer mi se čini da druge voli više nego mene. Dapače, čini mi se što je čovjek pokvareniji, da ga više voli, a oni koji cijeli život žive pobožno neka ostnu sami i bez ikoga.
Srdačan pozdrav, Mare


Draga Mare,

Naše prvo poslanje nije biti u braku, biti zaređen ili pak posvećeni laik već je prvo poslanje ljubiti. Ljubiti Boga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom i bližnje kao što je Krist nas ljubio. Savjetujem ti da o tome promišljaš. Vjerujem da u svakom svom danu imaš puno prilike za ljubiti, a na takav način ćeš vršiti volju Božju i imati istinski mir u srcu. Brak ili redovništvo nisu po sebi formula za radost, mir i u konačnici spasenje već ljubav. Ukoliko to budeš nastojala živjeti vršit ćeš volju Božju, a uz to na najbolji način pripremati srce za brak ili što je već Bog tebi namijenio. Ništa se ne boj, razvijati odnos sa Bogom je najvažnije jer On jedini može do kraja i potpuno ispuniti čežnje tvoga srca, a to ne može niti jedan muškarac čak ni u braku koji je kršćanski, jer smo nesavršeni. Dvoje ljudi u braku zajedno trebaju ići prema Bogu koji je vječni mir i radost za oboje. No, to ne znači da se nećeš udati. Znam mnoge koji su u brak ušli u 40.-im. Bogu je sve moguće. Budi hrabra, moli iskreno Bogu, razgovaraj s njim, sve mu reci, svoje osjećaje, razočaranja, strahove, čak se možeš i svađati s njim ako želiš. Tražite najprije Kraljevstvo Božje, a sve drugo bit će vam nadodano. To su ohrabrujuće Isusove riječi koje nas upućuju da je najbitnije dospijeti u Nebo. Ne boj se samo hrabro i svakako se utječi našoj dragoj nebeskoj Majci, Mariji.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh