Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Veza sa ateistom

S dečkom sam u vezi već više godina, gajim iskrene i duboke osjećaje prema njemu kao i on prema meni, volimo se i imamo ozbiljne planove za budućnost. On je odgojen u obitelji ateista, a ja u obitelji vjernika, prilično aktivnih u crkvenom životu. I sama vjerujem u Boga i željela bih da moje dijete jednog dana odrasta u istoj vjeri, ali on odbija Boga i sve vezano uz Njega. Ima izražen negativan stav prema crkvi govoreći kako se nikada neće promijeniti i kako mi neće braniti da vodim dijete u crkvu, ali da će mu iskazati svoj negativan stav i dati slobodu izbora. Brak u crkvi će jednog dana ‘obaviti’ zbog mene, premda mu taj sakrament ne znači ništa jer ionako ne vjeruje. On je dobra osoba, uvijek spreman pomoći, emotivan, drag, poštuje me i voli, ali ponekad mi je stvarno teško zbog tih različitih stavova. Ne mogu nekako povjerovati da će Bog jednu tako dobru osobu izuzeti iz vječnog blaženstva s Njime. Neznam kako da se postavim u ovoj situaciji, pa bih bila zahvalna kada biste mi rekli dvije, tri rečenice.
Marina


Draga Marina,

Ljubav uistinu može sve pobijediti. Isus je to učinio i išao do kraja. Moli se Duhu Svetom da te nadahne što ti je činiti. Dva su puta, kako je to vrlo važno pitanje i može uistinu stvarati poslije problem, odluči nakon duge molitve i posta. Ostani s njim ili idi. Postupi tako da nakon odluke imaš mir. Ako ostaneš s njim, ljubi ga. Trudi se da on u tebi vidi Krista i da povjeruje. Kad njega upozna tek onda može shvatiti i razumjeti Crkvu. Ljudima bez iskustva živoga Isusa Krista je teško razumjeti Crkvu pogotovo kad vide stvari koje nisu dobre. Ne trebamo se ljutiti na njih, već ih ljubiti i radosno svjedočiti svojim životima i djela će nam ići u prilog. Ne treba nekad previše pričati već činiti. Moli se Duhu Svetom svakodnevno da te vodi i prosvijetli. Također, moli se Gospi i sv. Josipu, oni će ti pomoći. Ne boj se samo hrabro.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh