Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Pokret Zeitgeist

Ima li Crkva općenito generalni stav prema projektu Venus i pokretu Zeitgeist? Oba negiraju nama vrlo bitne stvari, ali zanima me da li je netko pobliže istražio što se u pozadini krije? Inače, imaju neka zanimljiva razmišljanja o drugim područjima (financije, svjetski poredak, znanost, ...)
VedranDragi Vedrane,

Crkva nema stav prema ovakvim stvarima. Kako kažemo u našem narodu, ne okreći se za svakog psa koji laje. Crkva prvenstveno naviješta istinu i svijesni smo da nekima se to ne sviđa. Teorije zavjere postoje od kada je Isus uskrsnuo. Zapravo, prva teorija zavjere se nalazi u evanđelje:
Neki od straže dođoše u grad i javiše glavarima svećeničkim sve što se dogodilo. Oni se sabraše sa starješinama na vijećanje, uzeše mnogo novaca i dadoše vojnicima govoreći: "Recite: 'Noću dok smo mi spavali, dođoše njegovi učenici i ukradoše ga.' Ako to dočuje upravitelj, mi ćemo ga uvjeriti i sve učiniti da vi budete bez brige." Oni uzeše novac i učiniše kako bijahu poučeni. I razglasilo se to među Židovima - sve do danas. Mt 28, 11 - 15

I tako "sve do danas" imamo razne teorije, zeitgeist, itd... neka oni teoretiziraju, JA VJERUJEM U ISUSA KRISTA!

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh