Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Muškarci na porodu

Danas je postalo popularno da muškarci prisustvuju porodu. U Americi je to sasvim prirodno. Kod njih mi se sviđa što s tolikim ushićenjem čitava obitelj čeka rođenje djeteta. Kako pripadamo drugoj kulturi, teško je ne primijetiti da to kod nas nije tako euforično. Moje babe su rađale u brdu, polju i na kominu, a muškarci nisu bili prisutni. Treba li žena rađati sama? Zadržava li to kod nje jednu intimnost koja joj po naravi ženske uloge pripada? Zahvaljujem na odgovoru.
Svako dobro u Gospodinu! SlavicaPoštovana Slavice,

Vaše pitanje je simpatično i drago. Ja bih rekao da sve ovisi o odnosu i dogovoru muškarca i žene, tj. tate i mame. Nisu svi isti. Moje mišljenje je da je lijepo vidjeti oca pri porodu. Neki, istina, ne mogu gledati porod. Neki liječnici su za, neki protiv. Isto tako, kad žena rađa, oko nje su liječnik i sestre, muškarci i žene. Dakle, ne bih se toliko bavio ovim pitanjem koliko bih se bavio istinskim odnosom tate i mame, kako oni doživljavaju porod, rođenje djeteta, obitelj itd. U Americi se također svaki drugi brak razvodi. Bilo bi zanimljivo vidjeti zašto...


Božji blagoslov!
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh