Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Žig zvijeri

Koja proročanstva iz Biblije se moraju ispuniti prilikom Drugog Isusovog dolaska? U knjizi Otkrivenja se spominje žig Zvijeri koji će biti stavljen većini ljudi na čelo ili desnicu i da bez njega nitko neće moći niti kupovati a niti prodavati. Uz sve to oni koji prime žig Zvijeri završiti će u paklu na svu vječnost. Zanima me da li je žig Zvijeri iz knjige Otkrivenja povezan sa već uveliko rasprostranjenoj teoriji o čipovima koji će se usađivati ljudima na čelo ili desnicu ili se tu radi o nekoj duhovnoj dimenziji? Unaprijed Vam se zahvaljujem!


Poštovani!

Na različitim biblijskim mjestima, a osobito u eshatološkim besjedama Evanđelja i knjizi Otkrivenja nalazimo proroštva o Isusovom drugom dolasku i znakovima koji će se zbivati tada i neposredno prije toga.

Izričaj tih proroštava je dovoljno slikovit i općenit da pobudi mnoge spekulacije, a dovede do gotovo nikakvih pouzdanih saznanja. Stoga je smisao tih svetopisamskih redaka uvelike sakriven, „zapečaćen“ (usp. Iz 29,11; Otk 5,1). Crkva je svakako pozvana na budnost i na „rasuđivanje znakova vremena“ (usp. Mt 16,1-3), te na autentično tumačenje Svetoga pisma općenito, pa tako i ovih njegovih dijelova. Međutim, nije mi poznato da je do sada dano takvo tumačenje koje bi jednoznačno povezivalo spomenuta proroštva s našim vremenom.

Bez sumnje će osjećaj vjere, po kojem se cjelina vjernika ne može u vjeri prevariti, pod vodstvom i uz potvrdu svetih pastira nepogrešivo prepoznati i te znakove kada za to dođe vrijeme.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh