Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Jesus Christ Superstar

Zanima me kakav je stav Crkve prema filmu/mjuziklu Jesus Christ Superstar i da li ga je uredu gledati ? Glazbene podloge su odlične, ali mišljenja o čitavom filmu su uglavnom oprečna. Hvala!


Poštovani,
U kršćanstvu kada je o liturgijskoj ili nekoj drugoj glazbi riječ, primarne su riječi i poruka, a tek onda aranžman. Mnogi se ljudi zanose aranžmanom pjesama ili nekim glazbenim stilom (rock, house, narodna glaba, zabavna glazba...) a ne slušaju riječi i poruku. Da se razumijemo, ima i lijepih rock pjesama. Film/mjuzikl Jesus Christ Superstar promašio je kršćansko poimanje života. Gledajući izvedbu u globalu, ovo djelo mnogima ostavlja gorčinu i sumnju. Osvrnite se, primjerice, na završetak. Kakvo je poimanje uskrsnuća? Znajući ovo, vjernik može kritički gledati takav mjuzikal iz čiste radoznalosti ali je također bitno da takav mjuzikal ne utjeće na vašu vjeru i pripadnost Crkvi.

Božji blagoslov!
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh