Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Pomaže li Crkva potrebnima?

Poštovani,
danas Crkvu prozivaju da je sebična, lopovska, da ne pomaže. Takvi komentari pojavili su se u ovim trenucima izazvani poplavama. Kako da reagiram na te provokacije? Unaprijed hvala, Ivana.


Draga Ivana,

Pohvalno je što nastojiš obraniti Kristovu i svoju Crkvu od lažnih optužbi i ružnih komentara.

Crkva je od svojih početaka uvijek smatrala svojom obvezom da se «sjeća siromaha» (Gal 2,10), svjesna da ono što čini namanjima, čini samome Kristu (usp. Mt 25,45). Stoga i danas župni, biskupijski, nacionalni i papinski Caritasi čine mnogo dobra u svijetu, usmjeravajući pomoć vjernika tamo gdje je to najpotrebnije. O tome svjedoči i izvještaj Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za 2013:
http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/godisnji-izvjestaj-caritasa-zagrebacke-nadbiskupije-o-pruzenim-uslugama-i-aktivnostima-u-2013-godini

U tom sustavnom naporu poplave koje su pogodile Hrvatsku nisu bile iznimka – i tu je Crkva priskočila u pomoć, kao što možemo vidjeti iz slijedećih novinarskih članaka:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/124399-crkva-zdusno-pomaze-biskupi-daju-12-milijuna-kuna-pomoci-za-zrtve-poplava.html

http://www.vecernji.hr/slavonija/crkva-pomaze-a-pomagat-ce-i-dalje-u-poplavama-poplavljene-i-tri-crkve-941470

Neka te Gospodin u svemu blagoslovi i čuva,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh