Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Novi Zavjet u izdanju «Gideona»

Dragi don Damire,
U zadnje vrijeme nekoliko sam puta naišla na knjižice Novog Zavjeta u britanskom izdanju "Gideona". Osobno me to vrlo zbunilo jer ta britanska crkva nije katolička koliko sam upućena. Ono što sam našla o gore spomenutima je da su neko udruženje kojem je cilj dijeliti besplatno te knjižice Novog zavjeta svim ljudima. Također, koliko sam shvatila po onome što sam pročitala na internetu povezani su s protestantizmom.

Zanima me kakav je Vaš stav o njima, odnosno ako postoji neki stav katoličke crkve o tom udruženju i o samoj usporedbi tog Novog zavjeta s katoličkim te što učiniti s tim Novim Zavjetom ako ga imamo kod kuće? Unaprijed Vam hvala na odgovoru.


Poštovana!

Pogledao sam jedan primjerak Novoga Zavjeta u izdanju «Gideona». Prijevodioci su Duda i Fućak, izdavač Kršćanska sadašnjost, dakle ništa nije sporno. Očito se radi o istinskom nastojanju da se Novi Zavjet učini što dostupnijim i prisutnijim, što je nadasve pohvalno.

Što učiniti s tim Novim Zavjetom ako ga imaš kod kuće? Svakodnevno čitati, razmatrati...

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh