Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Menadžerstvo igračima videoigrica

Hvaljen Isus i Marija, imam 16 godina. Bavim se igricom League Of Legends. Ukratko, ja sam menadžer petorici pro gamera koji se natječu na turnirima za novce. Ja nemam obvezu trošiti vrijeme na igranje ili bilo kakve ostale aktivnosti. Moja mama tvrdi da moj "posao" nema veze sa Božjim načelima! Ona tvrdi da sve što nije rad rukama nije pošten posao i tvrdi da ću time upropastiti svoju dušu.
Da li je u redu da se ja bavim takvim poslom ako ni na koji način ne zanemarujem svoje obaveze prema školi i bližnjima. Lijep pozdrav, Jakov


Poštovani!

Management obuhvaća planiranje, organiziranje, kadroviranje, vođenje i kontroliranje. Ta je poslovna funkcija prisutna u najrazličitijim djelatnostima, od vojske i trgovine, do neprofitnih djelatnosti i show business-a.

Ukoliko ti radiš nešto što bi spadalo u legalni «management u zabavnoj industriji», u tome po sebi nema ništa loše. Dapače, to bi ti iskustvo moglo dobro doći u kasnijem životu.

Nikako ne stoji tvrdnja da «sve što se ne radi rukama, nije pošten posao». Mnoga korisna i cijenjena zanimanja vrlo školovanih ljudi po tom bi kriteriju nezasluženo loše prošla.

Međutim, to ne znači da tvoja majka nema nikakvog razloga za brigu. Ona vjerojatno polazi od iskustva da brojni mladići rasipaju vrijeme i snagu, bježe od stvarnosti i ugađaju sebi neumjereno se baveći videoigricama. Pretpostavljam da zbog takvih razloga smatra kako bilo kakvo tvoje «profesionalno» bavljenje time predstavlja na neki način sudjelovanje u zlu.

U svakom slučaju, predlažem ti (još jedan) razgovor u kojem ćeš s majkom iskreno porazgovarati o tome što je konkretno muči, nastojeći otkloniti njezine sumnje, ako uistinu u tvom slučaju nisu osnovane. Može vam u tome pomoći i treća osoba od povjerenja, ako to smatrate potrebnim.

Također te podsjećam i na četvrtu Božju zapovijed, kao i na ono što o njoj piše Katekizam:

2217 Dokle god živi u roditeljskoj kući, dijete treba slušati sve što roditelji opravdano traže za dobro njegovo i dobro obitelji. "Djeco, slušajte roditelje u svemu; to je milo u Gospodinu" (Kol 3,20).

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh