Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Anthonyja de Mella i knjiga „Damari“

Poštovani don Damire,
nedavno mi se prijatelj obratio za pomoć u vezi knjige pod nazivom"Damari" isusovca Anthony de Mella. Našao se u društvu koje mu je poklonilo tu knjigu. U početku su bili vrlo dragi i pristupačni, međutim s vremenom su postajali sve agresivniji, pokušavajući ga uvući u to društvo. S obzirom da ne znam ništa o navedenoj knjizi, zanima me znate li vi što o tome? Hvala


Poštovani!

Djela o. Anthonyja de Mella, osobito ona izdana kasnije, pa i nakon njegove smrti, nažalost, sadrže brojne tvrdnje koje nisu spojive s katoličkom vjerom. Izgleda da je hvalevrijedno nastojanje ovoga indijskoga svećenika da upotrijebi vrijedne religijske i kulturne elemente koji su ga okruživali u nekom trenutku počelo ozbiljno štetiti njegovom vjernom svjedočenju Isusa Krista u skladu s Objavom i Crkvom kao Gospodinovim otajstvenim Tijelom.  

Na Internetu se uglavnom na njega pozivaju sljedbenici različitih disciplina New Agea, što samo po sebi dosta govori i u skladu je s tvojim iskustvom. Prilažem ti i link na Obavijest Kongregacije za nauk vjere o djelima o. de Mella: http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/documents/rc_con_cfaith_doc_19980624_demello_en.html

Nadalje, valja napomenuti da su neke knjige pod njegovim imenom izdane mnogo nakon njegove smrti i na temelju izvora slabe ili nikakve vjerodostojnosti, samo radi profita, bez dopuštenja autora ili njegovih pravnih sljednika. Čini se da među njih spada i navedeno djelo.

Btb,
don Damir   Postavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh