Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Naša misija

Katolički pastoralni ured pri Sveučilištu u Zagrebu gaji poseban pastoral usmjeren prema studentima u studentskim domovima te studentima grada Zagreba. Nastojimo poticati i odgajati vjeru i preobraziti srca studenata kroz nauk Crkve, zajedništvo, sakramente i molitvu. Svjesni da je poruka Evanđelja usmjerena svima, trudimo se poticati otvoreni dijalog te pronalaziti putove za preobrazbu suvremene kulture. Želimo oduševiti studente da znaju, vole, žive, slave i svjedoče svoju vjeru kako bi postali pošteni građani i dobri kršćani, na dobrobit društva i Crkve.


Oganj dođoh baciti na zemlju pa što hoću ako je već planuo! Lk 12, 49

Bijahu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama. Dj 2, 4


Studentski pastoral nastoji baciti oganj (Lk 12, 49) među studentima te ih “zapaliti” da budu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama. (Dj 2, 4)

“ Bijahu postojani u nauku apostolskom …”

Isus Krist je ustanovio Crkvu na temelju apostola i oni su nam prenijeli Kristov nauk. Preko redovitih vjeronaučnih susreta i mjesečnih teoloških tribina studenti mogu upoznati istine Katoličke crkve te saznati što Crkva naučava i na čemu temelji svoj nauk.

“ u zajedništvu … “

Isus je okupljao svoje učenike oko sebe te je molio da njegovi učenici budu jedno. Kroz hodočašća, ljetovanja, neformalna druženja, osobne susrete i razgovore studenti mogu doživjeti ljepotu istinskog zajedništva oko Isusa Krista te sklopiti dugotrajna i vrijedna prijateljstva.

“ lomljenju kruha … “

Isus je rekao svojim učenicima na Posljednjoj večeri: „Uzmite i jedite ovo je tijelo moje… ovo činite meni na spomen.“ Zato je cilj i središte studentskog pastorala privesti studente Isusu Kristu u sakramentima. Kroz sakrament pomirenja, nedjeljnu misu u jednoj od mjesnih župa i prigodne mise u prostorijama studentskog doma studenti mogu susresti živoga Isusa Krista.

“ i molitvama.”

Isus Krist je molio i učio je svoje učenike kako moliti. Sv. Pavao nas potiče da neprestano molimo. Molitva je sastavni dio kršćanskog života. Kroz redovite duhovne obnove, molitvene zajednice, molitvu, meditaciju i slavljenje na vjeronaučnim susretima te molitvu časoslova studentima je dana široka ponuda molitvenih iskustava.


Kontakt

SD Cvjetno naselje
Odranska 8, 10000 Zagreb
T/F: 01/619-1242
M: 098/165-7878, 091/459-3581
e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Lokacija

Povratak na vrh