Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Kako nekoga ukoriti

Zanima me na koji način je najbolje ukoriti ljude koji psuju Boga? Da li je dobro to napraviti u društvu ili kasnije nasamo ako imam za to priliku, da li treba biti grub ili samo lijepo objasniti i zamoliti? U tom slučaju bih volio znati i kako čovjeku objasniti što radi kad psuje Boga. Isto tako bih volio znati kolika je meni težina (laki ili teški?) grijeha ako ne ukorim takvog grešnika?
Tomislav


Dragi Tomislave,

Jako dobro pitanje. Prije svega ne mogu ti dati potpuno precizan odgovor jer sve ovisi od situacije do situacije, onaj koji uvijek zna odgovor je Duh Sveti. Moli se svakodnevno Njemu da te vodi, da te nadahnjuje, da ti on da riječ mudrosti i razbora te svakako ljubav. Jer nekad je mudro šutjeti i u sebi blagoslivljati Ime Isusovo i svakako tu osobu, nekada je potrebno reći i zamoliti, ali u ljubavi. Ako osjećaš ljutnju i ako bi najradije zadavio tu osobu, nemoj ništa govoriti već moli za tu osobu, blagoslivljaj ime Isusovo i moli Isusa da te nauči ljubiti grješnike, a osuđivati grijeh u njima. Ovo je veliki izazov i povezan je sa našim rastom u ljubavi. Isus neka nam bude uzor, žestoko se borio protiv đavla i grijeha, ali je ludo volio i ludo voli nas grješnike. Budi ponizan u tome i shvati da smo svi grješni i slabi te da su osobe koje tako konstantno u nečem griješe robovi tih grijeha. Budi blag i ponizan, istina i svjedočenje bez ljubavi neće uroditi plodom i još će kod tebe dovesti do nezadovoljstva. Razmatraj riječi :“ljubi grješnika, a osudi grijeh u njemu“. Molit ću za tebe.

Btb,

don Damir
Postavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh