Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Unutarnja borba

Ovih dana puno razmišljam. Došla sam do zaključka da ja sebe uopće ne volim, ne ljubim sebe jer sam stalno mrzovoljna, svađala bi se stalno sa sestrom jer me jednom jako bila povrijedila. Oprostila sam joj. Molim za nju, ali teško zaboravljam. Nekad mi svi idu na živce, tako sam sebična i ništa ne bi dijelila. Samo za sebe bi držala. Puno puta plačem zbog toga kakva sam to osoba. Kako će Isus doći k meni, kad ne ljubim ni sebe takvu kakvu jesam, a ni druge. Molim i Duha Svetoga, ali ga ne osjetim. Gdje je? Ja sebe doživljavam kao vrlo zločestu osobu. Trudim se ne osjetiti tu zavist, ljubomoru, i znam da ne mogu to sama. Samo mi Isus može pomoći. Ali ja i dalje stojim na jedno te istom mjestu. Treba mi vjere, a ja je nemam.
Na tolikim seminarima sam bila i gledajući toliko mladih kako uživaju i Kristu, u Duhu Svetomu...Ma, kad ću ja to doživjeti!? Evo, ja mu volim pjevati, pjevala bi mu danonoćno, ali izgleda da to nije dovoljno. :(
Jako sam sretna kad svojom pjesmom podignem i ostale oko sebe, i kad mi ljudi kažu kako sam blagoslovljena i draga, ali najradije bi se okrenula i otišla, jer sve to nije istina!

Ljuti me što imam tako zle misli, a toliko ih pokušavam izbjeći da je to strašno. Koliko ih izbjegavam, toliko me one još više prate. I došla sam do zaključka da ne živim kako Bog i Isus hoće :(

KristinaDraga Kristina,

Budi hrabra, ne osuđuj se i prihvati ovu borbu u miru. Dug je put do svetosti, i kroz mnoge muke nam je ući u Kraljevstvo Božje. Bog te ljubi ovakvu kakva jesi, ali te želi voditi i posvećivati po svojem Duhu Svetom. Moli se svakodnevno Duhu Svetom. Predlažem ti da čitaš knjige od sv. Franje Saleškog (pr. Filotea) koje su ti kao duhovno vodstvo. Životnu ispovijed svakako napravi, a probaj naći nekog svećenika koji će te pratiti kao duhovnik i pomoći ti da korak po korak rješavaš stvari. Redovno idi na sv.misu i pričešćuj se te probaj što ćešće ići na klanjanje.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh