Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Predbračna čistoća u duhovnom svijetu

Koja je razlika između osobe koja nevino ulazi u predbračnu čistoću i one koja se, nakon što više nije djevac/ica, odluči na čistoću? Biološki gledano, razdjevičena osoba više nikada ne može bit nevin. Ali kako to duhovno izgleda, s obzirom da se spolnim činom nešto događa i u duhovnom svijetu što je za trajno (moja pretpostavka)?
Hvala! VedranDragi Vedrane,

Fiziološki gledano ti si u pravu, no Bog može vratiti duhovno djevičanstvo. Bog može očistiti srce, iscjeliti ga i osloboditi. Na kraju krajeva Gospodin nam govori u knjizi proroka Ezekiela da će nam izvaditi srce kameno i darovati nam srce od mesa, da će novi Duh u nas udahnuti. Duh Sveti je onaj koji nas obnavlja i posvećuje, Njemu je sve moguće. Pogledaj primjer Marije Magdalene, bludnica prije, ali predavši život Kristu i ljubeći do kraja postaje svetica. Znam mnoge djevojke koje su izgubile djevičanstvo ali su se obratile, pokajale i Bog im je uistinu dao novo srce. Naravno da čovjek ne smije relativizirati stvar i proračunato ići grješiti, pa reći Bog će mi ionako oprostiti i bit će sve kao da se ništa nije dogodilo, to nije matematika. Bog ljubi srce ponizni i raskajano.

Bog s tobom,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh