Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Čitanje knjiga o drugim religijama

Pozdrav,
Zanimalo bi me koji je stav crkve što se tiče čitanja knjiga koje nisu "katoličkog" karaktera? Jer ja izuzetno volim čitati, ali čitam doslovno sve. I islamske, i budističke i katoličke knjige. Čitam i sve kritike dotičnih. Pitam zato jer imam osjećaj da čitanje "drugih" tematika može izuzetno utjecati na mišljenje o vlastitoj vjeri, a opet ne bih htio ostati samo na jednom "području"...kakav je vaš stav o tome?


Poštovani,
zahvaljujem na pitanju. Drago mi je što Vas interesiraju i druge religije i duhovne prakse. Slažem se s Vašim osjećajem da čitanje drugih tematika može utjecati na mišiljenje o vlastitoj vjeri. Kod nekih ljudi vlastita vjera jača, a kod nekih slabi. Zbog toga prvo treba poznavati vlastitu vjeru. Graditi svoj odnos s Bogom, svoj odnos sa Crkvom (ispovijed, pričest, sv. misa), te svoj odnos s ljudima, čitati duhovnu literaturu te poznavati Katekizam Katoličke crkve.
Šaljem vam i dva linka na kojima se nalaze pitanja i odgovori vezani uz druge religije.

http://www.glas-koncila.hr/portal.html?catID=6&conID=518&act=cat
http://studentski-pastoral.com/index.php/pitajteKapelana/kategorija/3

Zaključak je da se mogu druge vjere proučavati, ali prvo treba biti dobro potkovan u vlastitoj vjeri. Tek kada poznaješ vlastitu vjeru, tada možeš bolje shvatiti tuđu uspoređujući je sa svojom.

Božji blagoslov!
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh