Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Spolni odnosi prije braka i neprihvaćenost u društvu

Imam puno prijatelja koji mene smatraju čudnom što ja ne želim odnose prije braka. Sa mnom budu ok dok ne spomenem to, onda ohlade od mene. Ponekad mi stvarno ponestane snage objašnjavat svakome iznova o odnosima prije braka, o odlasku u Crkvu, ne znam više koje riječi da upotrijebim da im dođe do srca. Ponekad mislim da se pogubim dok im objašnjavam, nemam riječi dovoljno za objasnit im. Ovo nije pitanje vama nego neko moje stanje u kojem sam sada. Ako imate što pametnoga za mene rado ću saslušat.
I što se tiče Pape koji je odobrio prezervative... Ja poštujem Papu al ne mogu se složiti s njim oko toga,vaša predavanje teologija tijela i njegovo dopuštenje ne ide ruku pod ruku. Kakvo je vaše mišljenje o tome?
Hvala vam puno.


Prvo ti želim čestitati za postojanost u vjeri i življenju kršćanskog života. Svi mi krštenici pozvani smo biti proroci, a to znači trpjeti i biti svjetlost svijeta sol zemlje, kao što je Isus o nama rekao. Slika soli mi je zanimljiva jer ona daje okus hrani, ali je nevidljiva. Ona se “utapa”, ali je tu. Hrana bez soli je bljutava. Možda nisi svjesna koliko “soliš” okolinu u kojoj se nalaziš, ali samo nastavi. Ipak, moraš znati da će to iziskivati puno žrtve i služenja, ali jednako tako da će “tvoja radost biti potpuna” i “da ćeš imati život u izobilju”. Usput bih ti preporučio da proučavaš literaturu, čitaš katekizam, kako bi uzmogla “obrazložiti razlog nade koja je u tebi”. Potkrijepljeno molitvom, Duh Sveti će djelovati preko tebe. Što se tiče pape i njegovog “ odobrenja prezervativa”, kao i mnogi drugi, nažalost žrtva si naših medija koji vrlo često polovično prenosi vijesti. Dostavljam ti link na kolumnu koju sam pisao o tom pitanju.

http://www.studentski-pastoral.com/index.php?option=com_content&view=article&id=84:jo-jedna-dosadna-pria-o-kondomima&catid=2:kapelan-pise&Itemid=3

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh