Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Knjige Lousie Hay

Poštovanje don Damire. Pošto sam čuo za Louise Hay, pokušao sam pronaći o njoj nešto konkretnije, ali nisam uspio. Zanima me, npr. da li kršćani smiju čitati njene knjige, jer se baziraju na pozitivnim mislima itd... Meni se ne čini ništa loše, al svejedno, nikad ne znam što se iza toga krije?


Poštovani!

Louise L. Hay ranih 1970-ih godina postala je svećenica u Crkvi religiozne znanosti i stekla ugled. U Iowi je studirala transcedentalnu meditaciju indijskoga gurua Maharishija Mahesha Yogija. Danas je na čelu moćne Hay House izdavačke kuće što ju je osnovala 1984. godine, a koja godišnje prodaje milijune knjiga i audiovizualnih materijala mnogih popularnih New Age pisaca, poput Deepaka Chopre, Doreen Virtue, Joan Borysenko i Waynea Dyera. Tiska i objave entiteta (zloduha ili duše pokojnika) Abrahama primljene kanaliziranjem kroz medij Esther Hicks.

Popularna je autorica New Age bestselera samopomoći od kojih su mnogi prevedeni i na hrvatski jezik: Moć ozdravljenja je u nama, Kako iscijeliti duh i tijelo, Volim svoje tijelo, I vi možete imati izvanredan život, Meditacije za zdrav život, Moć žene... Nauk koji je izražen u njezinim knjigama nije ni kršćanski, još manje katolički. Louise Hay vjeruje u inkarnaciju, a ne u uskrsnuće.

Hay se aktivno uključila u promociju doba Vodenjaka, smatrajući da je doba Riba i kršćanstva završilo. Po njoj, u dobu Riba tražili smo spasitelja izvan sebe, a u dobu Vodenjaka naći ćemo ga u sebi i spasiti sami sebe. Dakle, za Louise L. Hay Isus Krist kao Spasitelj jest potpuno irelevantan lik.

Vjerujem da ti je iz navedenoga potpuno jasno kako se ovdje radi o autorici čija djela nemaju zašto biti u rukama Kristovih vjernika.

Ne znam kakve knjige točno tražiš, ali ima more kršćanske, katoličke literature o duhovnosti, pa ti predlažem da iz tog mora pronađeš neku kapljicu i za sebe.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh