Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Psovka

Hvaljen Isus! Imam jedno pitanje, možda čudno: je li psovka "bokte", ako ju opsujem teški grijeh ili je li ona uopće psovka?


Uvijeke!

To je skraćeni oblik psovke koja jest teški grijeh i kojom se izravno krši druga Božja zapovijed. Stoga bi ju trebalo što prije izbaciti iz rječnika.

Istina je da neke psovke poprime oblik koji po sebi ne nosi neko loše značenje. Međutim, korištenje takvog govora nosi u sebi opasnost sablazni, jer je vrlo lako moguće da će se netko od prisutnih odmah prisjetiti «originala». Osim toga, radi se u najmanju ruku o nekorisnom govoru, o čemu je pak Gospodin Isus rekao:

«Dobar čovjek iz riznice dobre vadi dobro, a zao čovjek iz riznice zle vadi zlo. A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi reknu dat će račun na Dan sudnji. Doista, tvoje će te riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi.» (Mt 12,35-37)

Prilažem ti i link na jedan dobar članak o psovki:
http://www.bitno.net/vjera/psovka-veliko-zlo/


Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh