Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Pranoterapija

Postoji jedan svećenik u Italiji, koji moli za ljude što je sasvim u redu, ali s njim također moli jedna žena koja kaže da sudjeluje u 'pranoterapiji'. Ja nisam upućen u te stvari, ali vas molim za pomoć, savjet. Što je ta terapija, je li to Božje ili ne, je li to dobro ili nije za mene kao kršćanina i katolika? Hvala


Hvaljen Isus i Marija!

«Prana» je indijski naziv za ono što se drugdje naziva «chi», «ki», «bioenergija», «univerzalna energija» i slično. U pranoterapiji se, dakle, radi o tehnici korištenja ove «energije» u svrhu postizanja čovjekova blagostanja na zdravstvenom području i u životu općenito. Koriste se tzv. «čakre» - «energetski centri čovjeka» te se koriste različiti simboli i pomoć «duhovnih vodiča» - umrlih gurua ili duhova.

Ništa od ovoga nema nikakve veze s kršćanstvom, dapače, s njime je nespojivo. O tome dovoljno govori činjenica da svatko tko se inicira u neku od takvih disciplina samim tim činom odbacuje katoličku vjeru i upada u ekskomunikaciju iz Katoličke Crkve, dakle ne može se – među ostalim - valjano ni ispovijediti ni pričestiti, a takvoj osobi je zabranjeno i obavljati bilo kakve službe u Crkvi.

Brojna su svjedočanstva ljudi koji su se bavili takvim stvarima, imali zbog toga silne probleme i praznu dušu, te su na kraju, Bogu hvala, pronašli spasenje i mir u Isusu Kristu i Crkvi koja je njegovo otajstveno Tijelo.

Jedno od takvih svjedočanstava može se pročitati ovdje:  
http://www.obitelj-malih-marija.com/bila-sam-svecenica-hare-krisne-majstorica-reikija-sada-svim-srcem-pripadam-kristu/

Zbog svega navedenoga slučaj o kojemu govoriš vrlo je zabrinjavajuć. Ukoliko je moguće, valjalo bi na navedene istine upozoriti samoga svećenika o kojemu se radi, a u slučaju njegove tvrdokornosti i nadređene crkvene vlasti, kako bi se spriječila nemala izravna duhovna šteta i sablazan, te kako bi se pomoglo toj osobi koja se, možda i nesvjesno, nalazi u stanju objektivne odijeljenosti od Krista i Crkve.

Btb,
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh