Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Prekidanje ispovijedi

Poštovani don Damire !
U mojoj župi ima jako puno svećenika koji za vrijeme ispovijedi prilikom priznavanja grijeha prekidaju i na temelju rečenih grijeha daju pokoru. Mene zanima, te također i jako zabrinjava što je s grijesima koje nisam stigla reći. Uvijek idem s ciljem da sve kažem ali me prekinu. Jesu li ti grijesi oprošteni ili ne? Neki su mi rekli da jesu ali da bi ih bilo dobro reći u sljedećoj ispovijedi - to mi predstavlja problem jer uz sve gluposti koje sam napravila od prošle ispovijedi još moram pamtiti i one koje nisam stigla reći. Uvijek se prije ispovijedi pomolim Bogu da mi pošalje svećenika koji će mi dat vremena da sve kažem jer se tada osjećam sigurnije i znam da mi je sve oprošteno, ali uvijek ispovijedaju isti. Kako Crkva na to gleda? Unaprijed hvala!


Draga sestro u Kristu!

Žao mi je što neki svećenici tako postupaju. Ako do toga opet dođe, pokušajte reagirati te reći što ste još htjeli ispovijditi. Ne brinite, grijesi koji su propušteni u ispovijedi također bivaju odrješeni, pri čemu je važna Vaša nakana i želja da ispovijedite sve grijehe. Slično je u situacijama kada čovjek zaboravi nešto reći na ispovijedi. Možda Vam ovaj odgovor može biti od pomoći:

http://studentski-pastoral.com/index.php/pitajteKapelana/228

Preporučio bih Vam da pronađete osobnog ispovijednika koji će Vas predano saslušati, ispovijediti i savjetovati.

Božji blagoslov!
don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh