Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Tajlandski boks

Nedavno sam upisala tajlandski boks pa me zanima da li je to, kao istočnjačka vještina, protivno kršćanskoj vjeri?
Čula sam za opasnosti karatea, tae kwon doa, jiu jitsua.. koji nisu samo rekreativnog karaktera već se preko njih dolazi do božanstava. Zaista bih voljela znati spada li i tajlndski boks u tu skupinu sportova.


Poštovana!

Istina je da većina ovih vještina koje dolaze sa Istoka su usko povezane s jednom vrstom duhovnosti, svjetonazorom i filozofijom! Ono što je bitno u vašem slučaju jest tko vas podučava i na koji način. Ako na trening dođete i samo se razgibavate, mislim da tu nema opasnosti, ali ako je to razgibavanje povezano s kojekavim meditacijama i molitvama (prije ili poslije treninga) ili opuštanje uz neko mantranje, onda se ja ne bih upustio u to. Također je važno tko Vas podučava! Ako ta osoba to koristi da promiče jednu filozofiju i duhovnost, to svakako nije dobro. Stoga, Vi sami ustvrdite što se tamo uistinu događa. Ako si u sumnji, bolje se baviti plivanjem na Šalati ili đogiranjem po nasipu!

Btb

don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh