Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Mormoni

Poštovani,

Evo iako vas ne poznajem pišem Vam...

Naime u našem susjedstvu je sagradjena crkva mormona u kojoj se odrzavaju besplatni tecajevi engleskog jezika- tečajeve vode njihovi mladi iz Amerike.

Bila sam 2 puta-tečaj traje 1h, 5 min.prije početka i 5 min.prije završetka tečaja oni se mole, mi slušamo.Zadnji put su nam dali neku njihovu mormonsku knjigu - koju ću svakako bacit. I iz te knjige su nam čitali neke kratke stihove, i tumačili ih. Molim Vas da mi odgovorite jesam li počinila grijeh svojim odlaskom na taj tečaj engleskog?


Poštovana,

Samim time što si otišla na tečaj engleskog jezika koji drže Mormoni, nisi počinila grijeh jer si išla s namjerom učenja engleskog jezika. Otpadništvo od vjere znači svjesno (!) odricanje svoje vjere, što ti nisi učinila. Ipak, trebaš znati da su Mormoni diljem svijeta poznati po svojim tečajevima i po tome što koriste tečaj kao sredstvo evangelizacije i pridobivanja novih članova svojoj crkvi. Dakle, dok ti ideš iz interesa da naučiš engleski jezik, moraš znati da oni drže taj tečaj iz interesa da te pridobiju svojoj vjeri. Ići na tečaj radi učenja nije grijeh, osobito ako ste ustrajni u svojoj vjeri, iako osobno to ne bih baš preporučio.

BTB,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh