Uredovno vrijeme: Uto.-Pet. 16h-18h; SD Cvjetno naselje, Odranska 8, 10000 Zagreb; e-mail: studentski.kapelan@gmail.com

Nadnaravne pojave

Don Damire, zanima me Vaše mišljenje o kipovima koji suze liju itd., da li sotona može uzrokovati pojavu takvih fenomena?


Poštovana,

Prema nadnaravnim pojavama uvijek treba biti oprezan. Svoju vjeru ne možemo temeljiti na iznimnim događanjima. Mi kršćani vjerujemo da smo po Kristu primili potpunu objavu, tj. sve ono što trebamo znati za naše spasenje i vjeru. Objava je završila smrću posljednjeg apostola i nakon toga se ništa novo na nju ne može dodati niti oduzeti. Svi nadnaravni događaji mogu biti samo „dodatak“ koji će nas osnažiti u vjeri i usmjeriti na onu izvornu Objavu od koje se ljudi s vremenom odmaknu ili na nju zaborave. Jednako tako, ako na krivi način pristupamo takvim događajima, oni nas mogu krivo usmjeriti ili još više oslabiti u vjeri. Sotona, kao duhovno biće, također može uzrokovati neke vanjske manifestacije. Ne mogu ulaziti u analizi svakog takvoj pojedinačnog fenomena. Ali načelno trebaš znati da pojave s kipovima i sl. mogu dolaziti i od Boga i od Sotone. Upravo zato njih prosuđujemo na temelju one punine vjere koju smo dobili po Svetom pismu i Tradiciji Crkve.

Btb,

Don DamirPostavite novo pitanje

Ukoliko niste pronašli odgovor na ono što vas zanima, možete postaviti novo pitanje preko ove forme.

Don Damir Stojić

don Damir Stojic Don Damir Stojić, svećenik salezijanac, trenutno je studentski kapelan Grada Zagreba. Ako želite saznati više o njemu i njegovu radu, kliknite ovdje.

Povratak na vrh